EUROLEAGUE LOGO 09Det var et skuffende resultat, som FCK leverede mod Torino i Europa League, hvor det som bekendt blev til 1-5 nederlag.
Godt nok var der ikke noget for FCK at spille om andet end æren, men man havde alligevel håbet på, at de forbedrede takter fra Superligaen kunne kaste om end ikke andet, så i det mindste lidt underholdende europæisk fodbold af sig.

Træner Ståle Solbakken kan ikke siges at have været helt tilfreds med indsatsen, og særligt de to FCK’ere, der fik røde kort, fik verbale lussinger af træneren efterfølgende.
Fejlene blev kaldt intet mindre end utilgivelige, og det var måske også med en vis grund. Alt dette må dog lægges lidt i baggrunden nu, hvor der er vinterpause og en lang en af slagsen endda, da der er lang tid, til fodboldspillerne skal i kamp igen.

Ståle Solbakken får imidlertid noget at se til i vinterpausen, for han har nemlig oplyst, at han skal på jagt efter en ny bomber eller med andre ord en ny offensiv profil til holdet.
Det er ganske normalt, at fodboldhold benytter vinterens transfervindue til at forstærke og lave udskiftningerne på holdende. For FCK’s vedkommende er der altså efter Solbakkens opfattelse behov for angrebsforstærkninger, for at niveauet kan blive løftet i forhold til det nuværende.

Ståle Solbakken udtaler derfor, at jagten er derfor gået ind på at finde en offensiv profil til holdet. På spørgsmål om, hvilken spiller der skal bruges i angrebet, er Ståle Solbakken mindre klar i talen. Faktisk svarede han bare, at FCK er på udkig efter en spiller, der er god nok.
Umiddelbart er det altså ikke lige til at gætte, om der allerede på nuværende tidspunkt er noget i kikkerten. Vinterens transfervindue giver dog visse udfordringer i forhold til trænerens mulighed for at finde den rigtige profil til holdet.
Vinduet i januar er nemlig meget kort, hvorfor der handles væsentligt mindre. Sommerperioden er den periode, der typisk er kendt for de rigtig store handler. Om sommeren er der således væsentlig bedre tid at overveje købene af spillerne!

Kigger man tilbage på Superligaen, kan du finde en række artikler på bet365s blog.
Det har ret kort fortalt været en halvsæson med blandede præstationer både på dansk og udenlandsk jord, hvad angår FCK. Solbakken godkender resultatet af Superligaen, hvor der er spillet 10 kampe uden nederlag. Her overvintrer FCK på 2. pladsen, men springet op til nr. 1, FC Midtjylland, er nu kun på 10 points. Mindre tilfreds var han imidlertid med kampen mellem FCK og Torino, der endte med et 1-5 nederlag, og som betyd, at FCK skuffende sluttede sidst i sin gruppe i Europa League med blot fire point
Niveauet er følge Solbakken ikke lige just prangende, men det ligger efterhånden på et stabilt, relativt højt niveau.

Det betyder, at vinterpausen også skal bruges på at udvikle de spillere, der allerede på holdet, og der er ingen tvivl om, at der er masser af talent at finde her også.