FC København, genopstart

Foto credit: Wieland van Dijk – Flickr Creative Commons

Om to små uger genopstarter Superliga sæsonen 2015/16 efter den traditionelle vinterpause.

FCK går ind i forårssæsonen som nummer 1 i ligatabellen med 35 point, og møder Esbjerg fB i sin åbningskamp den 28. februar. Hvis du vil spille på holdets kommende kampe, kan du her holde styr på nyheder om FCK og mere live fodbold.

I løbet af januar transfervinduet har københavnerholdet hentet forstærkninger til truppen.

Blandt andet har de signeret stopperen Erik Johansson, samt lejet målmanden Robin Olsen. Derudover er midtbanespilleren Aboubakar Keita rykket op på førsteholdet.

Samlet set har vi haft et godt vindue både sportsligt og økonomisk, og vi mener, at vi har en rigtig stærk trup, som vi kan bygge på frem mod de opgaver, der venter i foråret,” udtaler FCK træner Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Kvist og Delaney bliver nøglemænd

I mellemtiden har FCK solgt Daniel Amartey til Leicester og reservemålmand Jakob Busk til Union Berlin, men det var noget som Solbakken havde set komme.

”Leicester havde længe fulgt ham tæt og vist stor interesse, og det var som tidligere nævnt en af grundene til, at vi hentede William Kvist hjem i juli sidste år,” siger Ståle Solbakken.

”Nu skal han og Delaney løfte opgaven, ligesom Youssef Toutouh vil få sine kampe derinde.”

”Hvis vi havde hentet en etableret spiller mere, ville det være svært. Uden at lægge pres på ham, så tror vi på ham og mener, at han godt kan få kampminutter på banen allerede i foråret,” forklarer Solbakken.

”De nye spillere kan ikke gøre det på samme måde som Amartey, men skal udfylde pladsen på deres egen måde, og Johansson og Christoffer Remmer kan også vikariere på den centrale midtbane, hvis det bliver nødvendigt.”

”Amartey dækkede også en stopperplads, og her er vi meget tilfredse med, at vi har fået Erik ind på en lang kontrakt. Det gør, at vi er solidt dækket ind på den position,” tilføjer den 47-årige træner.

Kvist føler sig på toppen

Selvom at FCK har solgt Daniel Amartey, er midtbanespiller William Kvist overbevist om, at han og Løverne går et godt forår i møde.

Spørger man ham personligt, føler han sig i topform efter et par år med manglende action.

”Regningen for de sidste to år i udlandet med meget fragmenteret spilletid og skiftende trænere har desværre nok gjort, at det tog mig længere tid at komme i omdrejninger i den FCK-stil, som jeg husker fra tidligere, men som også har ændret sig i forhold til 2010-11,” siger Kvist ifølge klubbens hjemmeside.

”Nu føler jeg mig i bedre fysisk fodboldform end længe, og derfor er jeg sikker på at både jeg og holdet får et rigtig godt forår,” tilføjer 30-årige Kvist, der også håber på at slutte sin fodboldkarriere i FCK.

”Jeg kan ikke forestille mig at slutte karrieren et andet sted end FCK. Umiddelbart har jeg ikke planer om at blive træner, jeg kan mærke at jeg ikke synes det er dér, det mest interessante arbejde inden for fodbolden ligger. Selvom jeg nok har samlet meget erfaring man kan bruge som træner.”