De fleste kender nok Teddy Sheringham eller Edward Paul “Teddy” Sheringham, som er hans fulde navn. Han gjorde sig tidligere som professionel, engelsk fodboldspiller, hvor han som angriber havde en stor karriere som angriber.
De fleste titler har han vundet på klubniveau, og han har i karrieren blandt andet haft æren af at vinde the Treble med Manchester United i 1998–99-sæsonen. Fodboldkarrieren – i hvert fald som aktiv spiller – er for længst slut for den snart 50-årige englænder, men han har siden haft succes på andre områder.

Teddy Sheringham

Særligt har Teddy Sheringham også gjort sig bemærket ved pokerbordene, hvor han har vist sig som en skarp pokerspiller ved en lang række pokerturneringer. Med gode placeringer ved flere af turneringerne har han således scoret pæne gevinster, som dog nok højst svarer til hans månedslønninger på Tottenhams og Manchester Uniteds klubhold.
Faktisk var har aktiv fodbold spiller helt til han blev 42 år gammel, så umiddelbart skulle man heller ikke tro, at han spiller poker for pengenes skyld. Det må jo siges at være en imponerende karriere for en fodboldspiller, der også lige er et hak længere end andre FCK legender. Vi kan da håbe, at eksempelvis en spiller som FCK’s Christian Poulsen kan gøre ham kunsten efter. Der er dog en hel del år endnu.

Teddy Sheringham

Teddy Sheringham gør sig som træner

Teddy Sheringham har fået væsentligt mindre med tid til poker, efter han begyndte sin trænerkarriere for Westham som angrebstræner. Inden da måtte han også trække sig en smule fra pokerbordene på grund af familien, hvor det blandt andet er blevet til familieforøgelse.

WEST HAM

Som fodboldtræner har Teddy Sheringham dog tidligere udtalt, at han bestemt ikke har noget imod, at hans spillere også får en hang til poker, som han selv har. Således uddyber han, at han mener, at poker er en god hobby for professionelle pokerspillere. Der er med til at styrke konkurrencementaliteten, ligesom det kan få adrenalinniveauet op. Man bruger ligeledes hjernen samtidig med, at man får slappet af og tænkt på noget helt andet. Det er også et socialt spil, hvor man holder kontakt med venner, og det har Teddy Sheringham også benyttet sig efter afslutningen af den aktive fodboldkarriere.

Andre tidligere fodboldstjerner gør sig også ved de grønne borde

Et andet eksempel på en fodboldspiller, der er fortsat med en pokerkarriere efterfølgende, er Ronaldo. Han kaldes af mange for en af de største fodboldspillere gennem tiderne, hvor han særligt havde legendariske optrædener på det brasilianske landshold.
Her er han ikke blot anerkendt af landsmænd, men af fodboldfans fra hele verden. Han var internationalt aktiv fra lidt før midten af 90’erne og indtil lidt før midten af 00’erne. Han har blandt andet vundet VM 2 gange, men som nævnt er han nu altså aktiv ved pokerbordene, hvor han blandt andet deltager på Team PokerStars SportStars.

Ronaldo PCA 2015

Team PokerStars er, som du måske ved, en samling af nogle af de bedste pokerspillere i verden. Det omfatter blandt andet nogle af de største turneringsvindere, der findes, og tilsvarende finder du på Team PokerStars nogle af de største sportsstjerner, der nu også gør sig som pokerspillere. Sportsstjernerne kommer fra vidt forskellige sportsgrene såsom tennis-, rugby- og fodbold. Kendetegnende er det, at de – som sportsstjerner er flest – har en helt særlig vindermentalitet, som også gør sig godt ved pokerbordene. Det underbygger også Teddy Sheringshams antagelser om, at fodboldspillere har godt af at spille poker i fritiden. Det lyder logisk, og sammenhængen er da også blevet påpeget af mange andre i forskellige sammenhænge. Endnu har vi til gode at finde FCK spillere blandt de store pokerstjerner, men det kommer måske.