Hvis vi skal kigge hinanden dybt i øjnene, må vi nok erkende, at FCK’s sæson indtil videre ikke har kørt helt, som den skulle. Der mangler nogle mål, og angriberne har endnu ikke leveret isoleret set. Kigger vi på eksempelvis på Steve de Ridder og Björn Sigurdarsson, så er der ikke kommet gang i målscoren, som man kunne forvente.

Til gengæld lader det nu til, at en af de spillere, som FCK tidligere har haft på prøve, virkelig kan levere varen. Vi taler her om Stefan Silva, som du måske husker trænede med i FCK. Han er efterfølgende blevet storfavorit til at opnå pladsen som topscorer i næste sæson. Trods det internationalt klingende navn, som endda i fuld udstrækning er Maximiliano Stefan Silva Rojas, har vi at gøre med en svensker fra byen Sundbyberg med en fortid i Brommapojkarna.

Stefan Silva kan naturligvis ikke hjælpe FCK i indeværende sæson, hvor det bliver noget af en opgave at komme op på siden og måske endda forbi kyniske FC Midtjylland. Der er masser af online spil på de kommende kampe op til Superliga slut på bet365. Samtidig finder du endnu flere fodboldnyheder fra Superligaen og udlandet på deres blog, der løbende opdateres.
FC KØBENHAVN. Foto: Benno Hansen, Flickr

En målscorer, der er høje forventninger til

Stefan Silva nåede ikke at skifte i vinterens transfervindue, men han var med til træningen et par dage tilbage i januar sammen med FCK. Men der blev altså ikke underskrevet nogen kontrakt med den 24-årige svenske angriber. Spillerens agent Hasan Cetinkaya åbnede tilbage i januar også op for muligheden for, at han ikke skulle skifte i vinterens transfervindue, men i stedet først til sommer, og sådan som svenskeren klarer sig lige nu, kan det ikke udelukkes, at han også er interessant til sommer. Forventningerne til angriberen er i hvert fald høje i hans nuværende klub i den næstbedste svenske række, Sirius.

Forleden var spillerne, lederne og medierne samlet til et større møde forud for opstarten af Superettan. I den forbindelse skulle der stemmes om, hvem der var favorit til at løbe med titlen som topscorer. Du har måske allerede gættet, hvem der vandt? Nemlig, Stefan Silva løb med de fleste stemmer, og forventningerne er altså særdeles høje til den potentielle topscorer for sæsonen. Faktisk blev afstemningen tæt på, hvad man må kalde for en knusende sejr, i det der blot var en spiller, der fik mere end 20% af stemmerne, nemlig Stefan Silva der fik 22,6% af alle stemmer. Pladserne efter måtte nøjes med 11% og nedefter.

Er FCK lune på den 24-årige angriber?

I vinterens syntes interessen for den svenske angriber stor fra FCK’s side. Selv udtalte hans agent Hasan Cetinkaya sig i januar, at Silva netop besidder spidskompetencerne, som FCK leder efter. Således er han en dygtig målscorer, der afslutter med både højre og venstre fod.

Men det bliver ikke billigt for FC København at købe Silva fra Sirius, hvor han sidste år nettede 15 gange for klubben. Når man skal forhandle med Nordens rigeste klub, vil man nok forvente, at der kommer penge på bordet, men det bliver spændende at se, hvad der sker, når spillerens kontrakt kommer tættere og tættere på udløb.