Som det blev offentliggjort i begyndelsen af ugen, så har FC København fået Christian Poulsen tilbage i truppen. Men spørgsmålet er, om det også kunne være blevet til en plads i Brøndbys trup, da Brøndby sammen med Daniel Agger har gjort sig kendt for en af Danmarks historiens mest spektakulære transfers. Vi kigger nærmere på Poulsens overvejelser i denne artikel.

Som det blev oplyst forleden skal den tidligere landsholdspiller, Christian Poulsen, ikke nødvendigvis regne med en fast plads på holdet, og meningen er, at han skal være en form for kulturbærer.
Poulsen har haft en imponerende karriere indtil nu med 12 år i udlandet, masser af landsholdsoptrædener og kontrakter med en række europæiske storklubber. En karriere, som vi trods alt ikke har mange danskere, der kan matche. Men selv om Christian nu har fået en del flere år på bagen, så er der ikke tale om en udbrændt spiller, der skal på en retrætepost. Tværtimod er der tale om en spiller med langt mere erfaring og modenhed, der brænder for at blive en del af et større projekt. Du kan læse mange flere nyheder af denne slags på bet365s sportsblog, der indeholder en hel undergruppe med nyheder fra Superligaen: http://www.bet365.dk/news/dk/betting/fodbold/superligaen.

FC Copenhagen Fans Celebrating. Foto by Henrik Thorn

FC Copenhagen Fans Celebrating by Henrik Thorn, on Flickr

Hvad har Christian Poulsen gjort sig af overvejelser?

Poulsen er efterhånden blevet 34 år, hvilket jo er en vis alder i fodboldverden, og der er derfor også spekuleret i, hvad den tidligere landsholdsspillere præcist skal lave i FCK. Således adspurgt beretter Christian Poulsen selv, at han opfatter det at komme hjem som at blive del af et større projekt. At komme i spillertrøjen er ikke udelukkende, hvad det handler om, oplyser Poulsen, der bestemt ikke er kommet ud af form takket være en masse løbetræning henover sommeren til at bevare den gode grundform med. Poulsen håber således, at han holder niveauet, men anerkender dog, at han ikke er Aggers pendant i FCK. I stedet ønsker han selv at lære mere om, hvordan han kan bidrage både uden for og på banen.

Poulsen afslører dog også, at han har fået tilbud fra ærkerivalerne fra Brøndby, og at han ikke fra starten har anset det for udelukket. Dette skyldes dog primært, at ven Thomas Kahlenberg spiller for de blå-gule, der normalt regnes for FCK’ernes ærkefjender. Dog har der ifølge Poulsen aldrig været konkrete forhandlinger med BIF. Men bare det at overvejelsen har været der, kan måske sætte lidt fut i en debat hos de mest indædte FCK-fans.

Endelig afslører Poulsen også, at han har lejet med tanken om helt at afslutte sin karriere som professionel fodboldspiller. Ganske vist forlængede han ikke med Ajax Amsterdam, men da kroppen stadig er i fuld vigør, har han ikke været interesseret i fuldstændigt at sætte punktum for den fantastiske karriere. For eventuelt uindviede kan det jo nævnes, at den tidligere og nuværende FCK spiller begyndte udlandseventyret i Schalke 04, hvortil han kom fra netop FCK. Så man kan jo tale om, at ringen er sluttet efter imponerende ophold i andre topklubber som Liverpool, Sevilla, Juventus og Ajax Amsterdam også.